Wijnkoelkast Kopen? Alle Wijnkoelkasten Online

Published Apr 15, 21
10 min read

Wijnkoelkast Waar Op Letten

18Onderzochte producten 24Bestede uren 6Beoordeelde onderzoeken 102Verzamelde opmerkingen Als je van goede wijn houdt, zul je bekend zijn met het feit dat het voor het behoud van de goede eigenschappen van wijn noodzakelijk is om de drank op de juiste temperatuur te bewaren. Een wijnkoelkast helpt je daarbij! Een wijnkoelkast, ook bekend als wijnkast of wijnklimaatkast, is de ideale tool om samen met je gasten te genieten van een perfect glas wijn, precies op de juiste temperatuur geserveerd.

Wijnkoelkasten zijn speciale koelkasten waarmee je de geur en smaak van flessen wijn in goede conditie bewaart. We laten je ook kennismaken met de verschillende soorten wijnkoelkasten die er zijn, inclusief de wijnklimaatkasten met meerdere temperatuurzones. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder! Inhoud Wijnkoelkasten zijn koelkasten waarin je dankzij de nieuwste technologische snufjes, wijnen op de ideale temperatuur kunt bewaren.

Er zijn verschillende soorten wijnkoelkasten - wijnkoelkast inbouw. In principe kun je de koelkasten het beste onderverdelen op basis van hun koeltechniek: thermo-elektrisch of compressor. Wijnen moeten altijd op een geschikte temperatuur bewaard worden. Het is daarnaast heel belangrijk dat wijn bij een relatief hoge luchtvochtigheid bewaard wordt. Wijnkoelkasten helpen je hierbij. Als je een nieuwe wijnkoelkast koopt, is het belangrijk om rekening te houden met de belangrijkste aankoopcriteria, zoals hoeveel flessen wijn je in de koelkast wilt bewaren en hoe energiezuinig het apparaat is.

Wijnkoelkast Met Led Verlichting

Een wijnkoelkast is een must voor iedere wijnliefhebber! Sommige modellen zijn vooral bedoeld om de flessen die je regelmatig gebruikt in op te slaan, andere modellen zijn groter en kunnen een grote verzameling wijnflessen op verschillende temperaturen bewaren. In de selectie hieronder tonen we je een selectie met de beste wijnkoelkasten op de markt.

Lees snel verder en ontdek welk model het beste bij jou past! De wijnkoelkast van Caviss ziet er niet alleen heel erg mooi uit, hij is ook nog eens heel handig in gebruik. De temperatuur van de koelkast is instelbaar tussen de 5 en 20 graden. Er is voldoende ruimte om 78 flessen te plaatsen.

Beste Wijnkoelkasten – Vrijstaand, Inbouw en 2 Zones – Daarom Ben Ik BlutBeste wijnkoelkast 2021? Beste Koop & Getest Koelkasten.nl


De koelkast is energiezuinig. Een ander groot voordeel van deze koelkast is dat hij bijna geen geluid maakt. De prijs van de wijnkoelkast is misschien wat aan de hoge kant, maar wees gerust, dit betaalt zich op de lange termijn zeker uit in kwaliteit. De wijnkoelkast van Smaak van de Wereld is een design wijnklimaatkast die ruimte biedt voor het bewaren van 21 flessen.

Wijnkoelkast En Koelkast

De koelkast is geschikt voor zowel rode, witte als rosé wijn. De blauwe LED-verlichting zorgt voor een mooi effect in bijvoorbeeld je woonkamer. De wijnkoelkast van vidaXL is compact van formaat en dus zeer goed geschikt als je niet zoveel ruimte hebt om een wijnkoelkast te plaatsen. De wijnkast heeft een elegant design en past daarmee prachtig thuis binnen ieder soort interieur.

De temperatuur is makkelijk in te stellen. De wijnkoelkast maakt bovendien weinig geluid en is erg energiezuinig. De wijnkoelkast van ProfiCook heeft een inhoud van 32 liter en dus ruimte voor 12 flessen. Je kunt de koelkast gemakkelijk instellen op een temperatuur tussen 10° C en 18° C met behulp van het blauw verlichte LED-display.

Wijnklimaatkasten - Liebherr-webshop.nlWijnkoelkast: Wat zijn de beste wijnkoelkasten van 2021?


De 5 chromen schappen zijn uitneembaar waardoor je de wijnkoelkast eenvoudig naar eigen wensen indeelt. De koelkast is bovendien stil en trilt niet. De ECO-vriendelijke wijnkoelkast van Klarstein Reserva heeft 2 temperatuurzones en in totaal een capaciteit voor 12 flessen wijn. Een ander groot voordeel van deze koelkast is dat hij bijna geen geluid maakt.

Bewaren Van Wijn - Wijnkoelkast.nlDe wijnkast heeft een overzichtelijk bedieningsgedeelte met een LED-display en een temperatuurweergave. De koelkast is uitgerust met 4 houten verwijderbare planken. Ieder van de 4 verdiepingen biedt ruimte voor 3 flessen. De wijnkoelkast van Klarstein is kort gezegd de beste vriend van de echte wijnliefhebber! Als je een wijnliefhebber bent, zul je alles willen weten over wijnkoelkasten.

INOXFERA WIJN-KLIMAATKAST ZWART (MUUR) — VoC Grootkeukens voor professionalsWijnklimaatkasten - KeukenErvaringen


De komst van het internet heeft de toegang tot kwalitatieve en betaalbare modellen echter vergroot. Vandaag de dag kan iedereen die bereid is van tevoren een kleine investering te doen, een wijnkoelkast vinden voor een meer dan betaalbare prijs. Om je te helpen het model te vinden dat het beste bij je past, beantwoorden we hieronder de meestgestelde vragen van gebruikers.

com) Een wijnkoelkast, ook bekend als wijnkast of wijnklimaatkast, is een kleine koelkast die op basis van de nieuwste technologische ontwikkelingen flessen wijn op de ideale temperatuur bewaart. Dit komt ten goede van de geur en smaak van de wijn. Bovendien kunnen deze apparaten vochtigheidsvariaties reguleren en de wijn van lichtbronnen isoleren om zo diens eigenschappen beter te behouden.

Wijnkoelkast Of Wijnklimaatkast

Sommige hebben zelfs zones met een verschillend temperatuurbereik om zowel witte als rode wijnen in hetzelfde apparaat te kunnen bewaren. “God maakte niet meer dan water, maar de mens maakte wijn.” Een koelkast speciaal voor wijn, oftewel een wijnkoelkast, biedt veel voordelen. Sterker nog, een wijnkast is een must voor de echte wijnliefhebber.

Toch zijn er ook een aantal mogelijk nadelen die je moet kennen bij de aanschaf van een wijnkoelkast. Hieronder vind je daarom een tabel met de voor- en nadelen van het hebben van een wijnkast bij jou thuis: Voordelen Wijnkoelkasten vermijden geuren dankzij de speciale filters. Behouden de perfecte vochtigheid van de wijn.

Houden de kurk vochtig door de flessen horizontaal te bewaren. Reguleren de temperatuur van de wijn volgens je eigen behoeften. Bieden een optimale opslag voor je wijnflessen, zodat je ruimte thuis kunt besparen. Laten de wijn onder de beste omstandigheden rijpen. Nadelen Vereisen van tevoren een (kleine) investering, er zijn geschikte modellen beschikbaar vanaf 100 euro.

Wijnkoelkast Rood En Wit

Dit verhoogt je elektriciteitsrekening. Vereisen ook onderhoudskosten. Als het apparaat filters bevat, moeten deze tenminste een keer per jaar worden vervangen. Modellen die onderdeel zijn van ander meubilair vereisen een (niet altijd eenvoudige) installatie. Het is het beste om de flessen horizontaal te plaatsen. De reden hiervoor is dat de wijnkurk vochtig gehouden moet worden om zo de positieve eigenschappen van de wijn zo goed mogelijk te bewaren.

Het consumeren van een goede wijn in optimale omstandigheden was, tot niet zo lang geleden, een luxe die weinigen zich konden veroorloven.(Bron: Belchonock: 92270639/ 123rf. com) Als je op zoek bent naar een wijnkoelkast voor thuis is het meestal voldoende om voor een kleine koelkast te kiezen, met een capaciteit van zo’n 6 tot 20 flessen.

Naast de capaciteit, zijn er nog andere manieren om wijnkasten te classificeren. In de tabel hieronder vind je een overzicht met de verschillende soorten wijnkoelkasten die er zijn, onderverdeeld op basis van de grootte, de bediening en het ontwerp van het apparaat. Vergelijk de modellen met elkaar en vind de wijnkoelkast die het beste bij je past! Capaciteit tussen de 6 en 20 flessen.

Wijnkasten - Inbouw En Vrijstaand

Capaciteit vanaf 50 flessen. Verkoelen dankzij een chip die aan één kant is geplaatst. Gebruiken een koelmiddel in een gesloten circuit. Combineren de 2 systemen. De prijs schiet daardoor wel omhoog. Zijn vooral bedoeld voor professioneel gebruik. De mini-bar modellen zijn kleine wijnkoelkasten, ideaal voor het bewaren van wijnen op een en dezelfde temperatuur.

Passen meestal in een opening in het meubilair in de woonkamer of in de keuken, zodat ze op een natuurlijke manier in de ruimte kunnen worden geïntegreerd. Kunnen zowel compressor als thermo-elektrische koelkasten zijn. Ze moeten ten alle tijde een ventilatieruimte aan de voorkant hebben. Losstaande koelkasten die dienen als een exposant van de wijnen.

Worden ook wel “wijnbewaarders’ genoemd en onderhouden een en dezelfde temperatuur in de hele cabine. Worden ook wel “wijnklimaatkasten” genoemd en hebben verschillende zones voor elke temperatuur, bijvoorbeeld om zowel witte als rode wijnen in één apparaat op te kunnen slaan. Als je je rode wijnen op een gelijkmatige temperatuur wilt bewaren, is een thermo-elektrische wijnkoelkast de beste keuze, omdat deze apparaten over het algemeen vaste temperaturen hebben.

Wijnkoelkast Met Vriezer

Hieronder vind je een tabel met de voor- en nadelen van elke optie: Functies Temperatuur Zijn meestal klein en goed betaalbaar. Zijn speciaal bedoeld voor rode wijnen. Kunnen oververhit raken als ze niet voldoende ventilatie-ruimte achter zich hebben. Zijn stil. De temperatuur ligt meestal tussen 12 ° C en 18 ° C.

Prijs Functies Temperatuur Hebben een hoge prijs omdat ze meer stroom nodig hebben en een grotere opslagcapaciteit hebben. Je kunt ieder soort wijn in deze koelkasten bewaren, omdat ze een groter temperatuurbereik bieden. Ze bevatten koelgas dat in een gesloten circuit circuleert. Ze kunnen lawaai maken en trillingen uitzenden, zoals de meeste normale koelkasten ook doen.

De externe temperatuur heeft geen invloed op de temperatuur binnenin, net als bij andere thermo-elektrische installaties. Over het algemeen moet de relatieve vochtigheid tussen de 65 ° C en 70 ° C worden gehouden. Als de luchtvochtigheid lager is, kan de kurk in de wijnfles uitdrogen en zal de kwaliteit van de wijn verslechteren.

Rode Wijn Bewaren? - Wijnklimaatkast

Mocht je voor de keuze staan, dan is het altijd beter om voor een relatieve vochtigheid van 75 ° C dan voor een van 60 ° C te kiezen. Ten slotte raden we je aan, met betrekking tot de luchtvochtigheid, om een hygrometer te kopen, als de wijnkoelkast geen vochtigheidssensor heeft.

Een wijnkoelkast kan je daar bij helpen.(Bron: Goran Bogicevic: 49275506/ 123rf. com) De plaatsing van het apparaat moet strategisch zijn, zodat externe factoren als temperatuurschommelingen geen invloed hebben op de wijnen. Er zijn enkele basisregels die altijd moeten worden gevolgd, zodat de kwaliteit van de wijn ongewijzigd blijft. Het is daarom van essentieel belang om enkele belangrijke maatregelen in acht te nemen, zoals je kunt zien in de volgende lijst: Het is erg belangrijk dat de flessen niet aan zonlicht worden blootgesteld.

Anders zullen de eigenschappen van de wijn verloren gaan. Vooral als de andere apparaten trillingen veroorzaken, zoals een koelkast, omdat dit oververhitting kan veroorzaken en de wijnkast meer energie nodig zal hebben. Hoewel fabrikanten altijd beloven dat de apparaten geen enkel geluid maken, zijn er altijd, hoewel weinig, decibellen die vervelend kunnen zijn als je wilt slapen.

Wijnkoelkast En Koelkast

Als de wijnkoelkast die je hebt gekozen één temperatuurzone heeft, zou deze een temperatuurbereik tussen de 12 º C en 15 º C moeten hebben. Mocht je onverwachts gasten over de vloer krijgen en de temperatuur van een witte wijn plotseling willen verlagen, kun je altijd nog gebruik maken van een gewone koelkast of ijsblokjes.

“Wijn zaait poëzie in harten - wijnklimaatkasten.” Naast het schoonmaken van de wijnkoelkast, is het belangrijk dat je periodieke onderhoudsregels in acht neemt om een verslechtering van de kwaliteit van de wijn te voorkomen. In de volgende lijst vind je enkele belangrijke maatregelen om de levensduur van het apparaat zo lang mogelijk te verlengen.

Hierboven hebben we uitgelegd waar je de koelkast het beste kunt plaatsen. Vergeet deze tips niet bij het onderhouden van je wijnkoelkast. Het is belangrijk om het koolstoffilter, indien aanwezig, regelmatig te controleren en eenmaal per jaar te vervangen. Als het filter vet is, kun je water met neutrale zeep en een paar eetlepels zuiveringszout gebruiken.

Wijnkoelkast Voor Thuis

Verwijder de schappen om de koelkast nog beter schoon te kunnen maken. Meng water, neutrale zeep en 2 eetlepels baking soda per liter water. Reinig het interieur van de wijnkoelkast met deze oplossing. Om de lades en buitenkant schoon te maken, meng je water met een mild reinigingsmiddel. Ga daarna het apparaat langs met een vochtige doek.

Als de wijnkoelkast een compressor heeft, bevat deze een bak om het ontdooide water in op te vangen. Leeg de bak en maak deze schoon met een vochtige doek. Vergeet niet om de bak tot slot met een droge en schone doek af te drogen. Als je bij dit onderdeel van de gids bent aangekomen, heb je al veel kennis op kunnen doen van wijnkoelkasten.

Alleen op deze manier zul je het model vinden dat het beste bij je behoeften past. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste aankoopcriteria bij het kopen van een nieuwe wijnkoelkast: Soort wijn Capaciteit Energiezuinigheid Thermo-elektrisch of compressor Beoordelingen van andere gebruikers Als je alleen rode wijnen in de wijnkoelkast wilt bewaren, is een koelkast met één temperatuurzone een goede optie.

More from Trouwlocatie, Sushi

Navigation

Home

Latest Posts

De 10 Allerlekkerste Restaurants In Haarlem

Published May 03, 21
5 min read

De 10 Allerlekkerste Restaurants In Haarlem

Published Apr 23, 21
5 min read

Wijnkoelkast Kopen? Alle Wijnkoelkasten Online

Published Apr 15, 21
10 min read